Digital rekruttering skaffer flere egnede kandidater

Gad vide om jeg kunne få det job. Sådan tænker mange, når de ser et stillingsopslag. De får aldrig svaret, fordi de ikke gør noget. Nu introducerer 100 PLUS en ny løsning, hvor den nysgerrige får besked om vedkommende ville matche stillingen. Samtidig får virksomheden information om, at her er en mulig kandidat. Både virksomhed og person opnår store tidsmæssige besparelser.


Nysgerrighed kan føre til uplanlagt jobskifte

100 PLUS introducerer digital rekrutteringsløsning, der kan hjælpe HR-afdelinger med at finde frem til de rigtige medarbejdere.

Nysgerrighed er det nye sort på dagens jobmarked. Selvom vi ikke er interesserede i et jobskifte, kan det jo altid være interessant at se, om vi matcher kravene til de spændende jobs, vi ser opslået på de sociale medier. Ved blot at besvare 6-8 spørgsmål og klikke send på mobiltelefonen kan den jobsøgende med det samme se, om der er et match. Er det tilfældet, kan virksomheden kontakte personen og høre, om man skal gå videre til en egentlig ansættelsesproces. -Vi vender jobmarkedet på hovedet. Fremfor den arbejdsgiver-drevne proces, som vi kender i dag, er det nu kandidaterne, der driver processen, siger direktør Ole Buch fra konsulentfirmaet 100 PLUS med hovedkontor i Silkeborg. Han introducerer nu digital rekruttering på det danske marked. Systemet, der er udviklet af finske Jobilla, har vist sin effektivitet på hjemmemarkedet og er nu på vej internationalt. -Systemet er designet til mobile enheder, det tager blot tre minutter at afkrydse et skema. Et dansk entreprenørfirma havde uden held benyttet de traditionelle medier og jobkonsulenter for at finde en byggeleder. De prøvede Jobilla-metoden i tre uger. Opslaget fik 52.000 hits, 525 klik og 38 svar. Man fandt, at 19 personer matchede kravene, og en mand blev ansat, siger Ole Buch, der assisterer virksomheder med opsætning af systemet, så virksomhedernes HR-afdelinger fremadrettet selv kan bruge systemet i jagten på medarbejdere. -I en tid hvor erhvervslivet efterlyser arbejdskraft med lys og lygte, handler det om at finde frem til dem, der er åbne for nye jobmuligheder. De skal ikke bruge flere timer på at skrive en ansøgning, udarbejde et CV for så at få et afslag. De kan med få klik på mobiltelefonen se, om de har en reel chance for et nyt job. Det sparer også virksomhederne for at skulle bruge tid på at læse mange detaljerede ansøgninger. Med systemet får de automatisk inddelt de interesserede i A,B og C kategorier, siger Ole Buch, hvis metode har vakt interesse i både industri-, bygge-og anlægsvirksomheder samt rådgivende ingeniørfirmaer. ​

Vil du vide mere, så kontakt mig. Alle henvendelser behandles naturligvis med den største diskretion og fortrolighed.

Ole Buch
Mobil: 30 33 81 83
Mail: olebuch@100plus.dk